به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد قشم، در این بازدید محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی، حسن کهوری مدیرعامل برق منطقه ای هرمزگان، سید فرید الدین معصومی مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر و هیات همراه، علی همایونی، مدیر توسعه تجارت و مهدی نصیری، رییس واحد نفت، گاز و پتروشیمی سازمان منطقه آزاد قشم حضور داشتند.
شرکت تولیدی انرژی گستر قشم با سرمایه گذاری دو شرکت مپنا(60 درصد) و غدیر(40 درصد) و حمایت سازمان منطقه آزاد قشم در زمینی به مساحت 100هکتار پروژه تولید هم زمان آب و برق را در دست اجرا دارد.
این نیروگاه سیکل ترکیبی با سرمایه گذاری 380 میلیون یورویی، ظرفیت تولید 500 مگاوات برق را داشته و در طرح توسعه نیز قرار است 100 هزار متر مکعب آب شیرین را به صورت روزانه تولید کند.
پست برق به کار رفته در این نیروگاه از نوع GIS بوده که به افزایش ایمنی و جلوگیری از افت ولتاژ، طول عمر زیاد، تعمیر و نگهداری تجهیزات کمک کرده و برای آب و هوای مناطقی مانند جزیره قشم طراحی شده است. همچنین تامین کننده خوراک گاز این نیروگاه به مقدار ۲.۴ میلیون متر مکعب در روز، پالایشگاه گاز قشم می باشد.
دو توربین نصب شده در این نیروگاه هر کدام 170 مگاوات برق (درمجموع 340 مگاوات) را در فاز نخست بهره برداری در تیرماه سال جاری، تولید و به شبکه سراسری سنکرون خواهد کرد که جزیره قشم را از واردات برق بی نیاز می سازد و در فاز دوم نیز با تولید 160 مگاوات برق، به این ظرفیت خواهد افزود.
همچنین این نیروگاه پس از راه اندازی، ضمن تامین برق مورد نیاز جزیره به میزان 270 مگاوات که در حال حاضر از نیروگاه بندرعباس با خط سراسری وارد می شود، بخشی از نیاز برق استان را نیز پوشش خواهد داد.
این مجموعه در زمان اجرای عملیات ساخت برای 350 نیرو اشتغال ایجاد کرده و در زمان بهره برداری نیز 150 نیرو را صاحب شغل خواهد کرد.
تولید هم زمان آب و برق در جزیره یکی از سیاست های مهم سازمان منطقه آزاد قشم در واگذاری زمین به فعالان اقتصادی در سال جهش تولید می باشد که با اولویت مصرف توسط مردم جزیره و استفاده صنایع بزرگ برنامه ریزی شده است.
جزیره قشم با یکهزار و 500 کیلومتر مربع وسعت در جنوب ایران واقع شده است که بیش از 180 واحد تولیدی و صنعتی در چهار شهرک شهرک صنعتی این جزیره مشغول به فعالیت می باشند.

پاسخ به : بستن پاسخ